Een voordeel aan WordPress is, is dat er duizenden plug-ins beschikbaar zijn om te gebruiken op je website. Op de websites gemaakt door Lef Creative worden standaard een paar plug-ins geïnstalleerd en gebruikt. Dit zijn:

• Advanced Custom Fields PRO
  • Advanced Custom Fields: Theme Code Pro
  • ACF Content Analysis for Yoast SEO
  • Gravity Forms
  • UpdraftPlus
  • WP Mail SMTP
  • Yoast SEO

Het toevoegen van een nieuwe plug-in aan je website is niet altijd mogelijk. Om te voorkomen dat de website problemen gaat geven met bepaalde plug-ins, schakelen wij standaard de mogelijkheid uit om nieuwe plug-ins toe te voegen. Op aanvraag kunnen we deze functionaliteit voor jouw website aanzetten. Is deze functionaliteit voor jouw website al aan, volg dan de onderstaande stappen om een nieuwe plug-in aan de website toe te voegen.

Stap 1: Inloggen

Login op je website. Ga naar www.jouwdomeinnaam.nl/wp/wp-admin

Stap 2: Navigeren

Ga in het navigatiemenu naar het tabje “Instellingen” en druk op “Plugins”.

Stap 3: Controleren of plugins installeren mogelijk is

Omdat het niet standaard mogelijk is om plugins te installeren is het handig om dit te controleren. Je kunt dit eenvoudig controleren.
Staat op de pagina naast de titel “Plugins” een knop met de tekst “Nieuwe plugin”. Dan kun je plugins installeren op je website. Druk op de knop “Nieuwe plugin”.
Staat deze knop er niet en wil je wel plugins kunnen installeren? Neem dan contact met ons op.

Stap 4: Plugin zoeken / uploaden en installeren

In het overzicht kun je zoeken naar de plugin die je wilt installeren. Druk op de knop “Nu installeren” naast de plugin.
Heb je een plugin gedownload en hier een .zip bestand van? Dan kun je deze plugin uploaden door op de knop “Plugin uploaden” te drukken.

Stap 5: Plugin activeren

Na het installeren van de plugin moet deze nog geactiveerd worden. Druk op de knop “Activeren” om de plugin te activeren.

Stap 6: Plugin instellen

De laatste stap is het instellen van de plugin, als de plugin een instellingen pagina heeft. Meestal wordt je na de installatie en activatie van de plugin doorgestuurd naar instellingen pagina.
Zo niet, navigeer dan in het navigatiemenu naar het tabje “Instellingen” en druk op “Plugins”. Zoek de geïnstalleerde plugin en druk op de knop “Instellingen” of “Settings”. Als deze knop niet beschikbaar is, is het niet mogelijk om deze plugin in te stellen.