Een website bestaat vaak uit meerdere pagina’s waar allerlei informatie op staat. Het toevoegen van een nieuwe pagina aan je website is heel eenvoudig.

Volg de onderstaande stappen om een nieuwe pagina toe te voegen:

Stap 1: Inloggen

Login op je website. Ga naar www.jouwdomeinnaam.nl/wp/wp-admin

Stap 2: Navigeren

Ga in het navigatiemenu naar het tabje “Content” en hover over “Pagina’s” of een ander posttype. Druk vervolgens op de optie “Nieuwe pagina”

Stap 3: Pagina titel toevoegen

Vul bovenin de pagina waar standaard te tekst “Titel toevoegen” staat, de titel van de nieuwe pagina in.

Stap 4: Pagina URL aanpassen

Standaard zal een URL worden gegenereerd op basis van de ingevulde pagina titel. Indien gewenst kan pagina URL worden aangepast.
Dit doe je door op de pagina naar beneden te scrollen bij het gedeelte “Yoast SEO”. Ga naar het tekstvak “Slug” en vul de gewenste URL in.
Let er wel op dat je geen spaties gebruikt in de URL.

Stap 5: Pagina vullen

De volgende stap is het vullen van de pagina. De pagina wordt gevuld met verschillende Gutenberg blokken. Hoe je Gutenberg blokken toevoegt, lees je hier.

Stap 6: Pagina publiceren

De laatste stap is het publiceren van de pagina. Druk bovenin de pagina op de knop “Publiceren”. Door de pagina te publiceren zet je de pagina online en kan deze worden bezocht door website bezoekers. Is de pagina nog niet helemaal af en wil je hier later mee verder gaan, kies dan voor “Concept opslaan”. De pagina wordt dan opgeslagen maar wordt niet gepubliceerd.